איך להוציא תואר גם ללא בגרות מלאה?

אין ספק שיש חשיבות גבוהה לתעודת הבגרות, ולו כי מדובר במסמך המהווה הוכחה רשמית להשלמת 12 שנות לימוד. כמו כן, התעודה מאפשרת לאמוד את היכולות של האדם, ולו בשל העובדה שהתעודה מכילה ציונים. מה גם שידוע שתעודת בגרות היא חלק בלתי נפרד מקבלה ללימודים גבוהים, ואף ישנם מוסדות שמתנים את הקבלה ללימודים בממוצע הבגרויות של הסטודנט. אבל איך בכל זאת ניתן להוציא תואר גם ללא תעודת בגרות? ריכזנו בעבורכם כמה אפשרויות.

תואר ראשון, גם ללא תעודת בגרות

יש לא מעט מועמדים שמבקשים לרכוש השכלה גבוהה, אך אינם השלימו 12 שנות לימוד, כך שאינם מחזיקים בתעודת בגרות מלאה. טוב לדעת שישנם מוסדות אקדמאיים שמאפשרים למועמדים להתקבל ללימודים, גם אם אין להם תעודת בגרות מלאה, כשלרוב מדובר על אוכלוסיות מיוחדות, לרבות אנשים מעל גיל 30, אימהות חד הוריות, פנסיונרים ועוד. מלבד זאת, ניתן להירשם למכינות קדם אקדמאיות, המאפשרות להתקבל ללימודים גבוהים, גם בהיעדר בגרות מלאה.

נוסף לכך, ישנה האפשרות להירשם לאוניברסיטה הפתוחה וליהנות מהיצע מגוון של תחומי לימודים (למשל תקשורת, מנהל עסקים וכו'). יתרה מזאת, ניתן להתחיל את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה, ולאחר מכן להמשיך לאוניברסיטאות או מכללות אחרות (בהתאם לציונים שלכם כמובן, ובהתאם למסלול הלימודי) – שימו לב שמדובר במסלול ייעודי, ולכן יש לבדוק זאת מראש.

אם לא די בכך, תוכלו להירשם למכללות שונות ברחבי הארץ (כמו מכללת פתח תקווה, מכללת רחובות ועוד), שמאפשרות תנאי קבלה מקלים יחסית למוסדות אחרים. יתר על כן, במכללות ואוניברסיטאות שונות יש וועדת חריגים, דרכה ניתן לנסות להתקבל גם ללא הבגרות המלאה.

פה נעצור לציין שבהחלט ניתן להצליח בעולם העסקים, עם או בלי תואר ראשון, ולו כי אם אתם אנשים עם רצון, מוטיבציה גבוהה ויכולות למידה עצמאית, הרי שתוכלו להתמקצע בשלל תחומים ולסלול את דרככם להצלחה.

איך להוציא תואר- גם ללא בגרות מלאה

אפשר גם תעודה

רגע לפני שאתם נרשמים לאקדמיה, מוטב שתחשבו על המקצוע העתידי שלכם, ולו כי יש תחומים רבים עבורם אין צורך בתואר ראשון, וכי לימודי תעודה עשויים להיות אידיאליים. החל מתחומי ההייטק, דרך משרות בתחום התקשורת ועד לתפקידי ניהול שונים – לפיכך, מוטב לברר את מלוא האפשרויות העומדות בפניכם.

 

לסיכום, בהחלט ניתן ללמוד לתואר ראשון גם ללא תעודת בגרות, כשהיצע האפשרויות הוא מגוון במיוחד. רצוי לברר על הנושא לעומק, להבין אילו מכללות אופציונליות בעבורכם, ורק לאחר מכן להתחיל בתהליך הקבלה. בהצלחה.

נגישות
גלילה לראש העמוד