עושים את זה נכון: כל המידע הנחוץ להוצאת רישיון נהיגה

הוצאת רישיון נהיגה היא תהליך ארוך, מסיבות מובנות. מדינת ישראל לא ממהרת לאפשר לאנשים לעלות על הכביש וכך מקובל ברחבי העולם. מהם השלבים שתידרשו לעבור לשם כך? מה עוד חשוב לדעת לפני שאתם יוצאים לדרך להשגת רישיון הנהיגה הנכסף? הסבר קצר, תובנות ועוד, במאמר הקצר שתקראו כעת.

בירוקרטיה פלוס לימודי נהיגה

בגדול, יש כאן שני היבטים ראשיים: ההיבט הבירוקרטי וההיבט של למידת הנהיגה בפועל. הבירוקרטיה כיום פשוטה מבעבר, אך בכל מקרה ולמרות זאת, התהליך כולו עד לקבלת הרישיון ממושך למדי. יש גם לא מעט חוקים שחלים על כל נהג חדש וגם אותם תצטרכו להכיר. בסך הכל, אלה שלבים לא מעטים, תהליך ארוך וכל זאת דורש השקעה רבה. אז איך מוציאים רישיון נהיגה? אלה השלבים העיקריים:

נתחיל בקצת טפסים

אמרנו בירוקרטיה ואכן, אי אפשר בלי למלא איזה טופס קטן או שניים. השלב הראשון הוא למלא טופס בקשת רישיון נהיגה באתר משרד התחבורה. בשלב זה, תידרשו למלא פרטים פשוטים ובסיסיים כגון פרטי זיהוי וכן הצהרת בריאות. שלב זה, גם מחליף את מה שכונה בעבר "טופס ירוק".

נמשיך בצילום

כעת עליכם להגיע לתחנת צילום עם תעודה מזהה ולהצטלם עבור הרישיון. אם אתם עדיין לא בגיל 16, תידרשו להגיע עם אחד מהוריכם ועם תעודה מזהה של אותו הורה, כולל הספח.

 

 

נבדוק את הראייה

ראייה טובה חיונית לנהיגה וזהו דבר מדיד. לשם כך, מבצעים בדיקת ראייה מיוחדת לנושא זה. ניתן לעשות בדיקה כזו רק אצל אופטומטריסט, אשר מורשה לכך במיוחד מטעם רשות הרישוי. רמת הראייה שחייבים להוכיח, עשויה להיות שונה מעט בהתאם לסוג הרישיון שאתם רוצים להוציא. כמו כן, ייתכן שתידרשו בעקבות הבדיקה להרכיב משקפי ראייה מיוחדים עבור הנהיגה.

מבחן התאוריה

אם ורק אם עברתם את מבדק הראייה, תוזמנו לביצוע מבחן תיאוריה. אחרי 12 שנות לימוד, סביר שאתם מתורגלים לא רע בלימודים והכנות למבחנים. מבחן זה אמנם מעט מבלבל, אבל לא יותר מדי.

לימוד נהיגה

כעת ישנו עוד שלב "קטן", שהוא לימוד הנהיגה בפועל. ככל שתתפקדו טוב יותר ותלמדו יותר בזריזות, כך שלב יהיה קצר ופחות יקר. בכל מקרה, חייבים לעבור לכל הפחות 28 שיעורים כאלה, שכל אחד מהם בן 40 דקות. זהו זמן רב למדי, עם מרווח בין שיעור לשיעור. בצורה כזו, ניתן ללמוד ולתרגל ביסודיות מיומנויות נהיגה רבות וחשובות, כגון השתלבות בתנועה, עקיפה או חנייה.

טסט

לאחר סדרת השיעורים וכאשר מעריכים שאתם מוכנים, בית הספר לנהיגה יעשה לכם מעין טסט בלתי רשמי. לאחריו, תוכלו לגשת לטסט הרשמי של משרד התחבורה. זהו מבחן נהיגה מעשי בן חצי שעה (עבור רישיון לרכב פרטי) ולאחריו תקבלו את התוצאות בתוך כמה שעות.

רגע, זה לא נגמר!

אם חשבתם שכעת תקבלו רישיון נהיגה ובזה הסיפור נגמר, טעיתם! גם אם הגעתם על הלום בהצלחה מרובה, תקבלו כעת רק "היתר נהיגה" לשישה חודשים. בשלב זה אתם מוגדרים כ”נהג חדש" ומחויבים בליווי. אחרי שלב זה, תקבלו "רישיון נהג חדש". רק לאחר שנתיים מביצוע הטסט, תקבלו את הרישיון הרגיל. חשוב לשים לב, ש“נהג צעיר" ו"נהג חדש" זה לא בדיוק אותו הדבר. נהג צעיר הוא נהג עד גיל 24. כמו כן, רצוי להיות מודעים לכך, שהיחס לעברות תנועה של נהגים חדשים הוא מחמיר במיוחד.

לסיכום

הוצאת רישיון נהיגה איננה מסובכת מדי, אך גם לא מאוד פשוטה. בכל מקרה, זהו תהליך חד פעמי, אשר השלמתו המוצלחת תשרת אתכם היטב לשנים רבות.

נגישות
גלילה לראש העמוד