מקצוע מבוקש: למה כדאי ללמוד סייבר?

ללמוד סייבר

"סייבר" הוא בין ה-Buzzwords הבולטים של השנים האחרונות. במקור, המונח סייבר התייחס לרשת האינטרנט, אך כיום, כשאומרים "סייבר" מתכוונים בעיקר לאבטחת מחשוב. למרות השינוי במונחים, מדובר למעשה בתחום וותיק ומבוסס, שעוסק באבטחת מערכות מחשוב שונות, סמארטפונים וכל הקשור לרשת האינטרנט (כאתרים). האם ומדוע, כדאי ללמוד זאת באופן מסודר כמקצוע?

במה מדובר בעצם?

במבט על, אבטחת מחשוב עוסקת במתן מענה, לסוגים השונים של התקפות על מערכות מחשוב. התקפות אלה, עשויות להיות גלויות או נסתרות, חד פעמיות או מתמשכות, ממוקדות בהתקן מסוים (דוגמת טאבלט או סמארטפון), ברשת מסוימת או כאלה שמנסות לפגוע בכל המכשירים בעסק מסוים. יישום פעילות הניטור והתגובה בצורה מתקדמת, עשויה להתבטא למשל ב- Network Operations Center- מרכז לניטור וטיפול מיידי, בתקלות והתקפות על רשתות. noc הוא תמיכה במערכות אלה (תמיכה חיצונית), שמבטיחה את פעילותן הרצופה והתקינה.

מלחמת מוחות

מדובר בתחום מורכב מאוד, שלמעשה צובר עם הזמן מורכבות, כי הוא נבנה על בסיס ידע קיים, שהולך ומשתכלל. ידע של התוקפים, כמו גם של המגינים. היכן שיש תחכום כזה, עולה חשיבותם של מומחים בעלי ידע עדכני ונרחב ובהתאם לכך, גם מוכנים לשלם להם לא מעט. באינטרנט מתפרסמות מדי פעם תוצאות סקרי שכר מקומיים בהייטק ושם תוכלו להתרשם מגובה השכר, בקטגוריית "אבטחת מידע".

יש עתיד

אבטחת מידע היא לא רק מקצוע מכניס, אלא גם מקצוע עם עתיד. אין ספק כי מחשוב הוא חלק מרכזי מהאופן בו מתפקדת החברה האנושית כיום ולא נראה שהדבר הולך להשתנות. היכן שיש מערכות מחשוב ומידע שנצבר בהן, יש גם מי שירצה לשים את ידיו על המידע, לפגוע במערכות, לסחוט את בעלי המערכות, לגנוב פרטי זהות ששמורים בהן וכן הלאה. כך שהביקוש למומחים שעוזרים להתגונן מכך, צפוי בהחלט להימשך בשנים הבאות.

דרוש גאון?

ישנו המיתוס הידוע, של ההאקר "גאון המחשבים", שעוד לא סיים תיכון וכבר הספיק לחדור למערכות הפנטגון ולהזיז את הלווין שלהם מרחוק ועוד כהנה וכהנה פנטזיות מהסרטים. במציאות, ישנם בהחלט אנשים מבריקים בתחומים כאלה – הן בפשע והן בעולם האבטחה. אלה הם אכן ה"כוכבים" המבוקשים ביותר ובעלי השכר הגבוה ביותר. אבל הם אינם היחידים. כפי שהמתכנת הממוצע הוא כנראה לא גאון, כך גם איש האבטחה הממוצע. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שלא מדובר בסרט ג'יימס בונד, אלא בעבודה טכנית ומורכבת מול מחשב, במשך שעות רבות. זה לא מתאים לכל אחד.

לסיכום

מבין מקצועות ההייטק הרבים והשונים, "סייבר" הוא ללא ספק אחד המעניינים, המשתלמים ובעלי העתיד היותר בטוח. למעשה, הוא לא מקצוע אחד, אלא יותר אוסף התמחויות מיוחדות – למשל Malware analyst, מומחה להנדסה חברתית או מומחה לבדיקות חדירה. אז מה דעתכם – כדאי?

נגישות
גלילה לראש העמוד