איך מוצאים עבודות בחו"ל?

כמה פעמים דמיינתם את עצמכם עוזבים את הכול, עולים על מטוס לעבר מדינה חדשה ומקימים שם חיים חדשים רחוק מהכל? עבור הרבה אנשים שעשו רילוקיישן התרחיש הזה הוא לא רק דמיון. שוק העבודה מעבר לים הוא גדול ומפתה ואם תוסיפו לזה את הקסם שבתרבות חדשה, נופים זרים והצעות עבודה משתלמות, אפשר להבין מדוע אנשים רבים בחרו לעשות את הצעד הזה. אבל איפה מתחילים? איך מסתדרים מבחינת ויזה? איך מוצאים עבודה בלי קשרים? אם המחשבה הזו מעסיקה אתכם המשיכו לקרוא וקבלו טיפים לתחילת הדרך.

הבנת היתרונות

לפני שנבין איך מתחילים לחפש עבודה בחו"ל, חשוב להבין מהם היתרונות שבצעד הזה:

  • צמיחה מקצועית: עבודה במדינות שונות מעבר לים יכולה לחשוף אתכם לסביבות עבודה מגוונות, פרקטיקות מקצועיות ופרספקטיבות שיכולות להעשיר את היכולת המקצועית ואת מערך הכישורים שלכם.
  • הרחבת אופקים: חיים ועבודה במדינה חדשה מאפשרים צמיחה אישית, הבנה של תרבויות שונות והרחבת אופקים.
  • הזדמנויות כלכליות: מדינות מסוימות עשויות להציע חבילות תנאים טובות יותר, הטבות או הזדמנויות במגזרים ספציפיים שאינם נפוצים בישראל.

זיהוי מדינות מתאימות

אחרי שהחלטתם לעשות את הצעד, התחילו מלקבוע מהי מדינת היעד שאליה תרצו לעבור. קחו בחשבון את השיקולים הבאים:

  • שפה: אמנם אנגלית היא השפה הנפוצה ביותר בעולם העסקים, אך ידיעת השפה המקומית היא יתרון משמעותי לחיים שמחוץ למשרד. אם אתם מתמקדים במדינות שאינן דוברות אנגלית, קחו בחשבון את מחסום השפה.
  • ויזה ואישורי עבודה: לכל מדינה יש את הנהלים שלה בנוגע לאשרות עבודה לזרים. לחלק מהמדינות יש הסכמי עבודה משותפים עם ישראל, מה שהופך את התהליך לחלק יותר.
  • התאמה תרבותית: חקרו מראש את התרבות המקומית במדינות הפוטנציאליות, נסו להבין מהו מוסר העבודה והפרקטיקות הנהוגות שם. ככל שתדעו יותר על המדינות שאתם שוקלים, כך תקבלו החלטה מדויקת יותר עבורכם.

אתרי חיפוש עבודה

בחיפוש אחרי משרות בחו"ל, האינטרנט הוא החבר הטוב ביותר שלכם. הנה כמה אסטרטגיות לשימוש:

  • פלטפורמות בינלאומיות: לאתרים כמו LinkedIn, Indeed ו-Glassdoor יש מאגר משרות מרחבי העולם. הגדירו את מסנן המיקום למדינת היעד שלכם והתחילו לחפש.
  • אתרים מקומיים: לכל מדינה יש פלטפורמות חיפוש עבודה משלה. לדוגמה, אם מתמקדים בבריטניה – אתרים כמו Reed או Totaljobs יכולים להיות שימושיים. עבור גרמניה – StepStone או XING פופולאריים יותר.
  • אתרים מתמחים: אם אתה במקצוע מסוים, כגון IT, בריאות או חינוך, ישנם אתרי נישה המוקדשים לתחומים אלה. לדוגמה, Stack Overflow מצוין למשרות טכנולוגיות, בעוד TEFL.com הוא שימושי עבור משרות הוראת אנגלית בחו"ל.

מנפו את הרשת המקצועית שלכם

אל תזלזלו בכוחם של קשרים. עובדים ישראלים קיימים בכל מקום בעולם ורב הסיכויים שאתם מכירים מישהו שמכיר מישהו שעובד במדינת היעד שלכם. הרבו בשיחות, השתתפו באירועים או סמינרים מקוונים, קחו חלק במעגלי נטוורקינג והגדילו את מעגל החשיפה שמכיר ביכולות ובכישורים שלכם.

הכנת קורות חיים בתקן בינלאומי

במדינות שונות עשויים להיות פורמטים שונים של קורות חיים. עשו את המחקר שלכם ובצעו התאמה. למשל:

  • ארה"ב: עבור עבודה בארה"ב, מומלץ להגיש קורות חיים באורך עמוד אחד המתמקד בניסיון ובכישורים שלכם בלבד. פרטים אישיים כמו גיל, מין או מצב משפחתי בדרך כלל לא מצוינים במסמך.
  • במדינות אירופה: קורות חיים, לרוב מפורטים ומתפרשים על פני מספר עמודים. מדינות מסוימות עשויות לצפות לתמונה, אך לא כולן.

התאמת קורות החיים שלך כך שיתאימו לסטנדרט של מדינת היעד שלך יכולה לעשות הבדל משמעותי.

שקלו סוכנויות גיוס

ישנן סוכנויות גיוס גלובליות כמו מייקל פייג', רוברט וולטרס ורנדסטד המתמחות בגיוס מועמדים לתפקידים בינלאומיים. שיתוף פעולה עם סוכנויות אלה יכול לתת לכם גישה להזדמנויות שאינן פומביות וגם תובנות לגבי שוק העבודה של מדינת היעד שלכם.

מחקר והכנה

לפני הגשת מועמדות למשרה, השקיעו זמן בהבנת החברה, התרבות שלה, מבנה הארגון ופרטים מלאים על התפקיד. אם אתם מגיעים לראיון – בקיאות במשרה תבדיל אתכם משאר המועמדים. הכירו ככל האפשר את שאלות הריאיון הנפוצות עבור המשרה הזו ובמדינה הספציפית ובצעו סימולציות על התשובות שאתם נותנים. במקביל, הכינו שאלות משלכם לגבי המשרה והחברה. נסו להבין מהי השקפת החברה לגבי עובדים בינלאומיים, האם יש תמיכה בקליטה של אזרחי חוץ וכולי.

הישארו מעודכנים והתמידו

תהליך מציאת עבודה בחו"ל עשוי להיות ארוך ולעיתים מאתגר. הישארו מעודכנים במגמות בתעשייה, המשיכו לשפר את הרמה המקצועית שלכם ולהתמיד במאמצי החיפוש. זכרו שאתם לא מחפשים רק מקום עבודה שיקבל אתכם, אתם מחפשים לעצמכם הזדמנות טובה המתאימה לצרכים ולרצונות שלכם.

לסיכום

קבלת האתגר של מעבר לחו"ל לצרכי עבודה היא צעד אמיץ שיכול להיות מאד מספק. מעבר להזדמנות האדירה לקידום הקריירה שלכם, אתם תעברו מסע של צמיחה אישית, תכירו אנשים זרים, תרבות חדשה, ותקבלו פרספקטיבה אחרת על העולם. וכמו כל הרפתקה גדולה, ההצלחה טמונה בעבודת מחקר והכנה יסודיים. ידע זה כוח. ככל שתדעו יותר כך תוכלו לקבל החלטות טובות יותר ולהיות מוכנים לקראת מה שמחכה לכם בדרך. זכרו, העולם הוא עצום ולכל מדינה יש את הקצב והסגנון הייחודים לה. יכולת ההסתגלות שלכם היא המפתח לנחיתה רכה וקליטה מוצלחת. מצאו בעצמכם את הסבלנות, הסקרנות והחוסן ותהנו מכל מה שיש לעולם החדש שבחרתם עבורכם להציע.

נגישות
גלילה לראש העמוד