העסקת עובדים שסובלים מ OCD: כך תעשו את זה נכון

כמעסיקים אתם בוודאי מודעים לעובדה כי חלק מהעובדים סובלים מהפרעה טורדנית כפייתית אשר משפיעה באופן משמעותי על טיב העבודה. משום כך, הפנייה לטיפול מהווה את הדרך הנכונה והטובה ביותר לצורך מתן עזרה. כיצד הטיפול מתבצע וכיצד ניתן להפנות את העובד ברגישות? על כך ועוד – במאמר הבא.

כיצד ניתן לעזור לעובדים אשר סובלים מהפרעה טורדנית כפיתית?

הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) נחשבת לאחת ההפרעות הנפוצות ביותר בעולם, כמו גם בישראל. ע"פ מחקרים שונים מהשנים האחרונות עולה כי ישנם כמיליון בני אדם במדינת ישראל אשר אובחנו כסובלים מהפרעה טורדנית, ורבים אשר אינם מאובחנים. הפרעה זו גורמת לשיבוש משמעותי באיכות החיים של גברים ונשים ובוודאי כאשר מדובר בעובדים, וזאת לאור העובדה כי הם מתקשים לבצע את עבודתם, בשל המאפיינים של ההפרעה: פחד מנשיאת אחריות, אובדן שליטה, חזרה חוזרת על פעולות שוב ושוב ולעיתים גם אי יכולת לסיים משימות לאור מחשבות הקשורות בפרפקציוניזם. משום כך, הציעו טיפול ל – OCD אשר במסגרתו תוכלו לא רק לעזור לעובד/ת לטפל בחרדה אלא גם לשפר את הביצועים, כחלק מדאגה אישית ואמיתית הנוגעת לרווחתו האישית ולבריאותו הנפשית אשר עשויה להידרדר כתוצאה מאי היכולת לשלוט בהפרעה בכל תחומי החיים, ולאו דווקא בעבודה.

כיצד להפנות את העובד ברגישות ובאופן נכון לטיפול?

טיפול OCD הוא טיפול ממוקד אשר נעשה באמצעות אנשי מקצוע אשר התמחו באופן ספציפי בטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית אשר נחשבת כאמור לאחת ההפרעות הנפוצות ביותר. חשוב לזכור כי מדובר בהפרעה אשר אליה נלווה לרוב בושה וחשש, ולכן יש להפנות את העובד לטיפול בעדינות וברגישות. שיחה אישית מלב אל לב וללא נוכחות של עובדים אחרים היא הכרחית, בעיקר בשל הרצון שלכם כמעסיקים לעזור ולתרום לאיכות החיים של העובד מעבר לתפקודו בעבודה. מומלץ לציין בפני העובד במעמד הפגישה כי הפנייה לטיפול מתבצעת בחשאיות מוחלטת וכי המידע אודות הטיפול לא מועבר לאף גורם שאינו צריך להיות מודע לכך.

העסקת עובדים שסובלים מ OCD כך תעשו את זה נכון-

מה חשוב לדעת לגבי טיפול OCD?

לסיכום, בין אם אתם מנהלים מתחילים ואין אם וותיקים – אל תקלו ראש בנושא. מדובר בטיפול אשר יכול להתבצע מחוץ לשעות העבודה ובשעות אשר נוחות לעובד, כאשר חלק מהטיפולים ניתנים במחיר עלות, בהתאם לביטוח של העובד. הטיפול מתבצע בשלבים ובהתאם לקצב ההתקדמות והוא נועד בראש ובראשונה להבין את מקור החרדה ולאחר מכן לטפל בסממנים. מדובר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי אשר נועד לשבור את דפוסי ההתנהגות של העובד בשני המישורים הללו, ובכך לקבל שליטה על ההפרעה. מטפל מקצועי ידע לספק לעובד את המעטפת הרגשית וכן הכוונה אשר מובילה בסופו של דבר להפחתה משמעותית עד היעלמות של ההפרעה, כאשר הסובלים מההפרעה דיווחו כי בעקבות הטיפול הם חוו שיפור של בין 40%-80% בהופעה של מאפייני ההפרעה.

נגישות
גלילה לראש העמוד