מדריך למידה: בניית אתר לבד בכמה צעדים פשוטים

בימינו, מי שרוצה לקדם את עצמו, בין אם מסיבות אישיות או בעניינים עסקיים, חייב להחזיק ולתפעל אתר אינטרנט מקצועי ונגיש. בין אם אתם מנהלים עסק פרטי, מוכרים שירותים כלשהם, מספקים מוצרים כאלה ואחרים או מעוניינים להעביר כל מסר שהוא לעולם, אתר אינטרנט הוא דבר שאתם חייבים להשקיע בו על מנת להראות ולשדר החוצה את המקצועיות שלכם. נכון, בוני אתרים מקצועיים יוכלו לעשות את זה בעבורכם, אך חשוב לציין שעבודה מקצועית תעלה לכם סכום כסף לא מבוטל, אך חשוב לדעת שמי שיחליט לצלול מעט לעולם הזה, יוכל לבנות לעצמו אתר נהדר במספר צעדים פשוטים למדי. הנה הדברים החשובים שעליכם להכיר ולקחת בחשבון.

אחסון

זה אולי נשמע מצחיק ובמיוחד כשהאתרים המוכרים לכולנו נגישים מכל מכשיר ובכל מקום, אבל לכל מידע הקיים ברחבי הרשת, יש מקום אחסון פיזי הקיים איפשהו על פני הגלובוס בשרתים, שהם מעין מחסנים של מידע דיגיטלי. בחירת חברה לאחסון האתר היא שלב חשוב מאד בתהליך. בדקו היטב מה אתם מקבלים בתמורה לכסף שלכם. האם מותר לכם להעלות הכל או שיש סינון של התכנים? מה הנפח שאתם מקבלים? האם התעבורה שלכם חופשית או מוגבלת ואם כן מהי המגבלה? האם יש שירות לקוחות פעיל וצוות מקצועי שעומד מאחורי שירותי האחסון שאתם עומדים  לרכוש. מומלץ בהחלט  להתייעץ עם קרוביכם שכבר משתמשים בשירותי אחסון ולקבל מהם טיפים מנצחים.

בנייה

כאן מדובר בעיקר, העבודה הטכנית של בניית האתר. על רגל אחת, עקרון אחד שחשוב מאד שיישמר ואתם רוצים להקפיד עליו הוא בניית אתר עם תשתית טובה. כלומר, חשוב מאד שאתר יהיה טוב מבחינה טכנית עם זמני טעינה מהירים וטובים, אבטחה ראויה, ללא קריסות ובתאימות גבוהה לכל מכשירי הגלישה הפוטנציאליים. ישנם תוכנות ואתרים פשוטים לבנייה אתרים כמו וורדפרס, אלמנטור ו-WIX ובמידת הצורך תמיד ניתן להיעזר בשירותיו של מתכנת מקצועי שיוכל לחדד ולדייק את החלקים הטכניים באתר ולוודא שהוא אכן נגיש וידידותי לכל המשתמשים.

מדריך למידה- בניית אתר לבד בכמה צעדים פשוטים

דומיין

מדובר אולי בצעד הקריאייטיבי הראשוני והבסיסי ביותר באתר שלכם והוא הכתובת שלו. כתובת קליטה וזכירה תביא כניסות מרובות ולעומת זאת כתובת מסובכת תרחיק תנועה מהאתר עוד בטרם נכנסו אליו, ככה פשוט. נכון, מרבית הדומיינים המוצלחים בימינו כבר נתפסו או נרכשו על ידי אנשים שמתכננים למכור אותם ברווח בעתיד, אבל עם קצת עבודת חיפוש תצליחו למצוא דומיין קליט וחזק. רצוי שהשם שתבחרו יהיה קשור עד כמה שיותר לשירות או למוצר שאתם מעוניינים לקדם ושהסיומת תתאם את הקהל היעד שלו. כך למשל אתרים ישראליים לקבל ישראלי יקבלו את הסיומת co.il,  אתרים של ארגונים את הסיומת org, אתרי מוסדות חינוך את סיומת edu וכן הלאה.

כדאי לקרוא שיווק דיגיטלי לעסקים: אפיקי השיווק שכדאי להשקיע בהם בשנת 2020

נגישות
גלילה לראש העמוד