מהי היחידה לחינוך פיננסי במשרד האוצר ומה תפקידה

משרד האוצר הנו הגוף שאחראי לקבוע ולאכוף מדיניות כלכלית והנו הגוף שאחראי על פעילות החברות הממשלתיות, כאשר בין היתר משרד האוצר מבקש לוודא שסך תושבי המדינה יתנהלו כלכלית בצורה כמה שיותר נכונה, וזאת כי מדובר באינטרס מדיני – ממזערים את הצורך לתמוך בשכבות החלשות. מכאן שמשרד האוצר הקים את היחידה לחינוך פיננסי ברשות שוק ההון, מתוך מטרה שהציבור יקבל החלטות כלכליות מושכלות ומתוך מטרה להעלות את המודעות בנושא.

הנחייה חשובה

כחלק מפעילות היחידה, הוקם אתר העונה לשם "האוצר שלי", ואם נבחן מה מוצע בו, נמצא מידע שימושי שדן בהשלכות כלכליות ויומיומיות. כך למשל האתר מסביר כיצד מנהלים חיים עצמאיים, כיצד מתנהלים כלכלית ביום יום, כיצד מתכננים את העתיד הכלכלי, כיצד נערכים לפרישה, כיצד צופים עלות של חתונה, כיצד לוקחים משכנתא, כיצד מנהלים כסף, אלו ביטוחים חשובים שווה להכיר, אלו כספים מגיעים מטעם המדינה וכדומה.

סדנאות כלכליות

בין היתר היחידה לחינוך פיננסי במשרד האוצר מעבירה מגוון סדנאות וכנסים בנושא, ואכן לפי המלצתו של אבנר הייזלר שווה להשתתף מדי פעם בהרצאה, וזאת כי גם אם נדרשים להשקיע זמן ודלק, הרי שלאורך זמן ההרצאה עשויה לחסוך לנו לא מעט, ולו כי המסרים שהועברו הובילו להתנהלות כלכלית מושכלת, כזו שמונעת בזבוז ואף שמובילה להכנסה חשובה.

היחידה לחינוך פיננסי במשרד האוצר

תישארו מעודכנים

ובכן, המומחה לביטוח אבנר הייזלר מסביר שכול אחד יכול ליהנות מקיומה של היחידה ואף בפשטות יתרה. מכאן שאם גם אתם מבקשים להשיג כלים שיובילו לקבלת החלטות מבטיחות, או אם גם אתם מבקשים לקבל עדכונים שוטפים בתחום, הרי שסה"כ צריך להיכנס לאתר "האוצר שלי" ולעבור לקטגוריית "צור קשר", שם כבר מחכה עבורכם טופס מקוון – פשוט, נוח ויעיל.

מחשבון ניהול תקציב

נספר כי אבנר הייזלר הנו מומחה לתביעות נגד חברות הביטוח וככזה הוא נתקל בלא מעט סיפורים מצערים שאליהם נקלעו אנשים טובים, פשוט כי הם לא היו מאופסים על מצבם הכלכלי. אי לכך מוטב שכל אחד יוודא שהוא בעצמו מנהל את התקציב ולהימנע ממצב הפוך, שבו התקציב מנהל אותו. לאור הדברים מוטב להכיר את מחשבון ניהול התקציב, גם כן באדיבות היחידה לחינוך פיננסי.

שקיפות כלכלית

מהו אותו "מחשבון ניהול תקציב"? ובכן מדובר בטבלה פשוטה שכל אחד יכול למלא. בטבלה מופיעות קטגוריות שנוגעות לכספים שנכנסים (הכנסות, קצבאות וכדומה) ומנגד קטגוריות שנוגעות להוצאות, קרי הוצאות ניהול (הפקדות, הלוואות, ריביות וכדומה), הוצאות מגורים (ביטוח ועד בית, שכ"ד וכדומה), הוצאות מחיה (טיפולי שיניים, תרופות, אוכל וכדומה), הוצאות רכב (דלק, תחזוקה, קנסות וכדומה) והוצאות פנאי (מנוי לחדר כושר, מופעים, מסעדות וכדומה), כך שאט אט מבינים מהו המצב הכלכלי ובהתאם מקבלים החלטות שמסייעות לחסוך – כי לפעמים רק צריך שקיפות כלכלית.

פשוט להושיט יד

לאור הדברים, טוב לדעת שישנה הנחייה חינמית בנושא הכלכלי, כך שרק צריך לרצות להתנהל יותר נכון ופשוט לקבל סיוע מושכל מטעם המדינה בכבודה ובעצמה.

נגישות
גלילה לראש העמוד