מדריך לעובדים: מה עושים במקרה של צרבת באמצע יום העבודה?

לא מעט אנשים סובלים מכך, לא מעט אנשים מנסים להימנע מכך ולא מעט אנשים משלימים עם כך. צרבת לעולם אינה נעימה – לא בבית, לא בחופשה ובטח שלא בזמן העבודה. אז מהי אותה תופעה מטרידה, ויותר מכך – מה ניתן לעשות כדי לגרום לאותה תחושה נוראית לחלוף באופן מידי? לרשותכם כל המידע שמוטב ורצוי לדעת אודות אותה תופעה כה מוכרת ולא אהודה. פשוט להשלים פערים ולהתחיל לחוש יותר טוב.

האם אתם עומדים לסבול מצרבת?

הצרבת מגיעה לצד תחושת צריבה מעיקה, כזו ששורפת באזור העליון – באזור הבטן ומעלה: באזור הצוואר והכתפיים. לרבים התחושה עשויה להזכיר התקף לב, בעוד שבסה"כ מדובר בחזרה של מיצי עיכול חומצתיים. תופעה זו שכיחה בעיקר אצל אנשים מסוימים. אצל נשים בהריון ואצל אנשים שסובלים ממשקל יתר. כמו כן, התופעה גם שכיחה אצל מי שסובל מבקע סרעפתי, אצל מי שמרבה לעשן, אצל מי שסובל מאלכוהוליזם ומבולימיה, וכמובן שגם אצל מי שמרבה לשתות קפה ולאכול מזון רווי שמן. מה אם כן ניתן לעשות? קבלו מספר טיפים טבעיים ויעילים – לרשותכם מאמר עם המון מידע שיכול לעזור לכם! בהצלחה.

מדריך לעובדים: מה עושים במקרה של צרבת באמצע יום העבודה?

רכיבים תזונתיים מומלצים

רכיבים תזונתיים תמיד יעילים, ובטח כאשר מבקשים להילחם בתחושת המועקה שנוגעת לצרבת. בקטגוריה זו ניתן למצוא רשימה ארוכה של המלצות. בין היתר ניתן ליטול תוספים טבעיים, אם כי מומלץ לוודא שהם נטולי לקטוז, אלרגנים וגלוטן. על אותם תוספים להיות עשירים בנוגדי חמצון, סיבים, חומצות חיוניות, אשלגן ומגוון רכיבים נוספים שמטיבים עם מערכת העיכול. ציינו מערכת עיכול, ופה נעצור לחדד שמצב תקין של מערכת העיכול מסייע למזער את ההפרשות החומציות שנמצאות במיצי הקיבה. עם זאת, כיוון שיש לא מעט תוספים רלוונטיים, מוטב להיוועץ עם רופא או רוקח, וכמובן לבחור בקפידה מוצרים של חברה ידועה.

התנהלות מונעת

אם לא רוצים באמצע פגישת עבודה להיות עסוקים בחוסר הנעימות שהצרבת מעוררת, טוב לדעת שיש כמה דברים פשוטים שעשויים להקטין בצורה ניכרת את הסיכויים שהתופעה תכה שנית. בין היתר מומלץ לשמור על משקל גוף תקין, כך שאם חיפשתם טריגר נוסף, עתה קיבלתם אחד משמעותי. מה עוד? יש להימנע מארוחות גדולות, ויש להימנע מלאכול כ3 שעות לפני השינה. כמו כן, לאחר הארוחה אין למהר לשכב, אלא מוטב להתהלך, או לכל הפחות לשבת בגב זקוף.

מקפידים על תזונה בריאה

אומנם אין לגבי כך הסכמה כוללת, אך רצוי לציין שבאופן כללי על מנת למזער תחושת צרבת, רצוי להימנע מהרשימה הבאה: משקאות מוגזים (סודה כן אפשרי אך לצד הגבלה הגיונית), אוכל חריף, אוכל שומני, קפאין ואלכוהול. כמו כן, למרות שפירות הדר ומנטה בהחלט בריאים, במקרה זה הם פחות רצויים.

אלו תסמינים מצדיקים פנייה לרופא?

עתה כאשר ידוע מה יש לעשות, כיצד ניתן למנוע ואלו פתרונות קיימים, רק נותר להבין מתי המצב מצריך פנייה לרופא. באלו מקרים אם כן מדובר? ובכן כאשר הצרבת אינה מפריעה רק במהלך הישיבה בעבודה, אלא בכל מהלך היום, כאשר התופעה מלווה בקשיי בליעה, כאשר מרשם רפואי אינו מסייע, כאשר סובלים מהתופעה לראשונה רק לאחר גיל 50, כאשר בין היתר סובלים מחוסר תיאבון, או אם יש צואה דמית. פה נציין שרופא הוא גם הכתובת עבור תרופות שמנטרלות חומצה וגם הכתובת עבור תרופות שמגבירות את התזוזה במערכת העיכול (2 אלמנטים משמעותיים). לסיכום נבקש לחדד שראוי להימנע מנטילה לא מבוקרת של תרופות, ובמקביל אין לצרוך תרופות ללא מרשם לאורך זמן.

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד