האם משתלם לבעלי עסקים להתקין לוחות סולאריים על גג העסק?

כיום עשייה ירוקה הפכה להיות נחלת הכלל. אנשים ממחזרים, אנשים ממעטים בשימוש בשקיות ואנשים שולחים מייל במקום דואר מודפס. עם זאת, כיום אנחנו נמצאים במצב שבו לא רק ניתן לפעול למען הסביבה, אלא במצב שמאפשר להרוויח מ"פעילות ירוקה", וכשאנחנו אומרים "להרוויח", אנחנו מתכוונים לרמה הכלכלית. מכאן שאם אתם בעל עסק שמחזיק בשטח גג יחסית גדול, טוב לדעת שהגג הזה עשוי להתגלות כמניב – עשוי לייצר הכנסה נאה, וזאת מבלי לפגוע בפעילות העסקית, ובמקביל לצד תמיכה במיתוג ובשיפור יחסי הציבור. שוקלים להתקין לוחות סולאריים? מוזמנים להיעזר במידע הבא:

תמריצים חשובים

הממשלה בעד שכמה שיותר בעלי בתים פרטיים ובעלי עסקים יציבו לוחות סולאריים, כך שלכם רק נותר לנצל זאת. במה מדובר? נכון לשנת 2018 נכנסו מגוון תמריצים חדשים למשוואה, תמריצים שבין היתר הובילו להסדר חדש מול ח"ח. מכאן שנכון להיום על מנת להציב לוחות סולאריים, כבר אין צורך להשיג היתרי בנייה (עד כ700 קילו), בעלי גגות קטנים זוכים לתשלומים הגבוהים ביותר מצד ח"ח (ח"ח רוכשת את החשמל הנותר) ואילו ההתקנה עצמה מגיעה לצד שורה של הטבות מס, כולל פטור ממע"מ – עד הכנסה של 70,000 ש"ח מדי שנה.

חלום – הכנסה פאסיבית!

לא רק שניתן להשיג מהבנקים מימון מלא, אלא גם מדובר בהכנסה פאסיבית שנחשבת בטוחה ובהשקעה שמחזירה את עצמה בתוך 8 שנים (פחות או יותר).יש להבין שבניגוד לעבר, כיום ההתקנה נחשבת הרבה יותר זולה (מחירי הסיליקון שמהם עשויים הפאנלים צנחו בצורה משמעותית) ואילו התשואה נחשבת יציבה, בטוחה וגבוהה – מגיעה ל12%! כמו כן, יש להבין שבאמצעות התקנה של לוחות סולאריים ניתן לזכות להימנע מתשלומי חשמל חודשיים, פשוט כי מייצרים לבד את כמות החשמל הנחוצה. מה קורה אם מייצרים יותר ממה שצורכים? נהנים מרכישה מטעם ח"ח, כך שפשוט יוצאים מורווחים מכל הצדדים. מה עוד? העובדה שמייצרים לבד את החשמל שנחוץ עבור תפעול העסק, מסייעת לחזות טוב יותר את סך ההוצאות החודשיות, כך שזוכים למתן את המשתנים – זוכים להשיג שליטה יותר נוחה ובטוחה!

האם משתלם לבעלי עסקים להתקין לוחות סולאריים על גג העסק?

מחנכים את הילדים ותורמים למיתוג העסקי

כאשר הלקוחות רואים שבחרתם להתקין על גג העסק מערכת סולארית, קורים בו זמנית שני דברים חשובים: גם הלקוחות מעניקים נקודות זכות (העסק מצטייר כדמות שפועלת למען הסביבה), וגם העסק מצטייר כעסק שחושב ונושם חדשנות ויעילות. מכאן שהלקוחות משליכים את ההתרשמות החיובית מהתקנת המערכת על ההתנהלות העסקית, עובדה שמייצרת ערך מוסף משמעותי. כמו כן, זוכים לחנך את הילדים הפרטיים שיש דרכים אחרות להפיק חשמל, דרכים שעדיפות בהרבה על שימוש בדלקים פוסיליים (ידועים כמזהמים משמעותיים).

נשמע טוב? בוחנים היתכנות!

מבקשים לנצל את ההזדמנות ליהנות מהכנסה פאסיבית? ראשית הכרחי לוודא שהמבנה אכן רשום על שמכם, ואם הגג יושב על תוספת בנייה, ראוי לוודא שמדובר בסעיף שמיישר קו עם החוק. כמו כן, גם אם ההתקנה אפשרית, יש לעצור ולבחון את התנאים שתומכים ביעילות המערכת. הרעיון הוא לבחון לאיזה כיוון הגג פונה, האם הגג חשוף בפני השמש, האם הגג מציע שיפוע מתאים (ניתן לבנות קונסטרוקציה, אך היא מייקרת את ההשקעה) וכדומה. פה נציין שגג שמציע זווית של 26 מעלות ושפונה לכיוון מזרח מערב (או כמובן שגם לכיוון דרום) יימצא כאידאלי עבור התקנה, אך לא אתם אלו שצרכים לבחון את הנתונים. מהו אם כן תפקידכם? למצוא חברת התקנה מקצועית שיודעת לשקף בצורה אמינה את סך הנתונים במשוואה. בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד