ניהול מטריציוני לעסקים

ניהול עסק הוא לא דבר פשוט, אך לצד כל הבירוקרטיה והאלמנטים הנלווים לעולם הניהול, חשוב להכיר מגוון רחב של דרכים, בין היתר גם את הניהול המטריציוני. אם אתם בעלי עסק או חברה בע"מ, או לחלופין מתכננים להקים את העסק שלכם בקרוב – מוטב שתקראו את המאמר הבא ותכירו לעומק את שיטת הניהול הייחודית הזו.

ניהול מטריציוני לעסקים

הניהול המטריציוני – קווים לדמותו

כשאנחנו מדברים על ניהול מטריציוני אנחנו למעשה מתכוונים לניהול נזיל ותנודתי, כלומר, העסקת העובדים לא נעשית פר פרויקט או על בסיס יומי, אלא שהעסקתם נעשית על פי דרישה (ויכולה להתבצע בכמה וכמה פרויקטים).

לשיטה המטריציונית יש כמה וכמה יתרונות, תחילה, בלא מעט מקרים ישנם ארגונים שלא מצליחים לספק עבודה שוטפת לעובדים ועל כן הם מעסיקים עבדים בחצאי משרות או לעיתים שוכרים את שירותיהם של פרילאנסרים (שלא בהכרח יהיו מחויבים אליכם). בפועל, ניהול מטריציוני מאפשר לכם לנצל את כוח האדם באופן המיטבי, כשאתם עובדים מול עובד בפרק זמן מסוים והוא מחויב אליכם לפרויקטים או משימות שתרצו שיבצע. למעשה, העובדים אינם כפופים למנהל אחד, אלא כפופים למספר מנהלים, בהתאם לפרויקטים שאליהם הוקצו.

שיטה זו עשויה לא רק לחסוך לכם כסף, אלא גם מקנה לכם כוח אדם איכותי שזמין בעבורכם. מבנה מטריציוני ניתן לראות בסטארט-אפ או עסקים בתחום ההיי טק אבל לא רק, משום שלא מעט בעלי עסקים נעזרים בשיטת הניהול הזו על מנת לקדם ולייעל את העסק שלהם.

יתרונות לצד אתגרים

למרות שיש מגוון יתרונות לשיטת הניהול המטריוציוני, הרי שעל העסק להתמודד גם עם כמה אתגרים. תחילה, למנהל הפרויקט אין שליטה על העובדים שמגיעים אליו, ובמקרים מסוימים אינו יכול לבחור אותם. כמו כן, תעדוף המשימות יכול ליצור בעיות משום שמנהל פרויקט X יכול לדרוש משימה מסוימת, ובמקביל גם מנהל פרויקט Y, ועל העובד לספק את שתי המשימות בו-זמנית. לכן, כדי לתכנן תכנית עבודה מאורגנת, חשוב להיות מסונכרנים עם כל מנהלי הפרויקט השונים.

 

לסיכום, מדובר בשיטת ניהול שעשויה להתאים למגוון רחב של בעלי עסקים, אך לא לכולם. כדאי לשקול את המבנה המטריציוני בתהליך ניהול העסק ולהבין אם מדובר בשיטה שתתרום לכם ותסייע לכם לצלוח את מטרותיכם העסקיות. בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד